onsdag 1 oktober 2008

No logo-shirts

1997 började Dov Charney tillverka enkla, vita t-shirts i en fabrik under en motorväg i Los Angeles. Två år senare lanserades tröjorna under namnet Amercian Apparel.

I dag har företaget över hundra butiker världen över och myten om Dov Charney har kanske börjat bli lite för stor för hans eget bästa. 2004 anklagades han för sexuella trakasserier av tre unga kvinnor som tidigare varit anställda på företaget och rykten om att han gör anställningsintervjuer iförd endast kalsonger och ger bort dildos till sina anställda har cirkulerat.

Sant eller inte, Charneys rykte som en inte helt reko kille är raka motsatsen till företagets präktiga image. Alla produkter tillverkas av anständigt avlönade arbetare i USA, varav merparten är spansktalande invandrare. På hemsidan kan man också läsa om företagets engagemang i immigrationsfrågor, den miljövänliga produktionen och hur de erbjuder fri massage och lektioner i engelska till sina anställda.

American Apparels målgrupp har alltid varit unga vuxna i storstäder, 2007 öppnade den första butiken i Sverige på Götgatan i Stockholm, och enligt företagets hemsida planerar man nu för en ny butik på Storgatan i Malmö.
Vågar man gissa att de i så fall kommer att ta över de tomma lokalerna ut mot gatan?
Stockholm
Götgatan
Kungsgatan (Coming Soon)

Malmö
Storgatan (Coming Soon)

http://americanapparel.net/intl/sweden.html

Inga kommentarer: